Beställ DVD

Här kan du beställa DVD-film direkt från oss. Välj titel nedan och du leds vidare till PayPal och deras betaltjänst. Du kan antingen välja att betala med ditt PayPal-konto om du har ett annars går det utmärkt att välja alternativet kortbetalning. Vi skickar alltid DVD fraktfritt!


Rävlock 3 - När räven kommer

73 minuter.


Detta är vår tredje film om lockjakt på räv. I den första visade vi effektiva exempel på hur du kan locka. I den andra behandlade vi en kanske ännu viktigare faktor – valet av tid och plats för ditt lockande. I den tredje har turen kommit till ögonblicken som avgör skillnaden mellan framgång och fiasko – till avslutningarna. Ingenting annat spelar någon roll om du inte kommer till skott och dessutom träffar. Den här filmen handlar till en del om utrustning, men kanske mer om hur jägaren bör agera då räven dyker upp. Rätt metod bestäms av hur situationen ser ut och vi kommer att visa två enkla alternativ i praktiken. Men oroa dig inte. Det blir mer jakt än tips och rävarna kommer. Som mest faller tre inom loppet av sekunder. Andra raskar över isen och ytterligare några försöker med list. Men med två sätt att agera och ett genomtänkt skyttesystem blir resultatet ofta detsamma.

Stacks Image 141

Sjöfågeljakt med vettar

63 minuter.


Sjöfågeljakt med vettar är inte bara en jaktform laddad med tradition av generationer kustbor, det är också en spännande och mycket intressant jaktmetod. Resultatet beror i hög grad på jägarens lokalkännedom, kunskap om fåglarna och förmåga att använda sin utrustning. Bra dagar kan bli intensiva, med ett intensivt visslande från knipvingar och gott om fällande fågel bland vettarna. I den här filmen jagar vi framför allt knipa med vettar längs kusten i Blekinge och Uppland. Som vanligt får du tips som kan hjälpa dig att lyckas själv, men de är ordentligt inbäddade i praktisk jakt. Vårt mål är att du ska bli inspirerad att ge dig ut till havs vid första bästa tillfälle. Det här är riktig jakt och den bedrivs i karga men vackra miljöer. Det kan visserligen krävas både envishet och en smula tur för att lyckas, men när det lyckas…

Stacks Image 168

Trädskällarjakt

94 minuter.


Trädskällarjakt eller jakt med skällande fågelhund är en fantastisk jaktform för ensamjägaren som uppskattar skogsfågel och vidsträckta skogar – och vem gör inte det? I den här filmen jagar vi tjäder med den finska spetshanen Häggingåsens Rapp. Jakterna har skett under både tidig och sen höst i norrbottniska fjällskogar. Huvudfilmen är ungefär en och en halv timme lång. I den serverar vi samarbete med en pigg hund i storslagna skogar, ansmygningar med både stötar och skott, samt inte minst tjädrar. Du får också en del tips om utrustning och jaktformens olika moment. Till det kommer ett femton minuter långt extramaterial. Det innehåller fler tips om injagning av en valp och om ansmygningar på ståndskall, samt några ord om jaktprov. Vårt mål är att du inte bara ska vara sugen på tjäderjakt när du lägger ifrån dig filmen. Du ska också vara väl förberedd på de utmaningar som väntar i tjäderskogarna!

Stacks Image 161

Långhållsskytte 2

105 minuter.


Vår andra långhållsfilm tar vid där Långhållsskytte från grunden slutar. I den första filmen la vi en grund för den nyblivne långhållsskytten. Den här gången ökar svårigheterna. Vi har bland annat filmat under en långhållstävling i Nordnorge. Där testas skyttarnas förmåga att hantera bland annat tidspress, puls och ovana skjutställningar. Dessutom är vädret betydligt kärvare än i den första filmen. Under filmens gång skjuter vi mer i vind och regn. Terrängen varierar och det gör även svårigheterna. Trötthet och kyla visar sig vara en större utmaning än exempelvis rörliga mål. Enkla lättanvända arbetssätt gör det lättare att göra rätt även under press. Det tar vi fasta på. Vi visar hur vindreglerna från den första filmen tillämpas i praktiken. Vi demonstrerar även vindavdriftens mindre kända vertikala komponent. Dessutom visar vi helt nya och enkla sätt att korrigera effektivt för temperatur och lufttryck och även för att göra effektiva val av riktpunkter i situationer med snabba målväxlingar. Om Långhållsskytte från grunden hjälpte dig igång hoppas vi att denna film tar dig vidare i ditt skytte!

Stacks Image 153

Jaktskytte med hagelgevär

115 minuter.


Den här filmen vänder sig till dig som klarat av jägarexamen, men ännu inte känner dig helt hemma på jakt med hagelgevär. Vi följer två nyblivna jägare på träning med instruktör, men ger också en rad tips för dina egna jakter. Att stå med färsk jägarexamen och ett nytt hagelgevär i händerna innebär inte att man med automatik känner sig helt trygg i sin nya jägarroll. Hagelskytte kan vara en utmaning tills man förstått sig på flyktskyttets grunder. Den som kommer ny på jakten kan förstås också undra hur man ska agera när viltet kommer och vad jaktkamraterna förväntar sig av en. Den här filmen är ingen teknisk instruktion så tillvida att vi talar om för dig vilken typ av hagelgevär du ska använda och vad du ska ladda det med. Det är faktiskt inte så viktigt. Desto viktigare är det att få veta hur man kan knäcka koden för jaktskytte med sitt hagelgevär och att man vet vad man kan förvänta sig på jakten. Vi har följt två nyblivna jägare på skjutbanan, där en erfaren instruktör kontrollerar att deras vapen passar och sedan hjälper dem förbi de vanligaste fallgroparna med det praktiska skyttet. Vi ser dem utvecklas och följer dem även på lite jakt. Avslutningsvis har vi gjort ett avsnitt där vi ger handfasta råd om hur du ska uppträda i jaktsituationer, dels för att göra det bästa av dina skottlägen, dels för att vara en god och säker jaktkamrat.

Stacks Image 135

Vinterjakt på ripa

60 minuter.


Vi kan utlova strålande vyer såväl som kärva dagar, bra ripjakt och i vanlig ordning en hel del matnyttiga jakt- och skyttetips. Tillhör du den lyckliga del av den svenska jägarkåren som redan jagar vinterripa eller funderar på att börja så kommer den här filmen att få dig att göra plats i almanackan för en fjälltur snarast möjligt! Vinterjakt på ripa har spelats in under en rad jakter i Lapplandsfjällen. Framför allt har vi jagat fjällripa, men under dagar med sämre väder har vi ibland stannat i björkskogen och jagat dalripa. Fokus ligger dock helt på jakter med kulgevär utan hund. I vanlig ordning innehåller filmen många jaktscener blandade med matnyttiga tips. Det viktigaste du behöver veta för att lyckas med vinterjakt på ripa är var och hur du ska hitta riporna, hur du ska lägga upp ansmygningarna och hantera skyttet effektivt. Där ligger också filmens tyngdpunkt. Vi kan inte locka ut folk på vinterfjället utan att säga några ord om fjällsäkerhet, så vi ger vår syn på den också. Men i övrigt handlar den här filmen oavkortat om det allra första steget till årets härliga ripmiddagar – hur du ska göra för att få fågel i säcken. Har du sett våra tidigare filmer gissar du kanske att det kommer att bli en hel del av den varan. I så fall har du rätt.

Stacks Image 126

Kråkjakt med uvbulvan

68 minuter.


Vi har följt de erfarna kråkjägarna Rikard Lewander och Mikael Grankvist på en rad jakter med uvbulvan under sensommar, höst och vår. Resultatet är inte bara arga kråkor och många skott, utan dessutom många intressanta tips till dig som vill lyckas bättre med dina egna kråkjakter. Jaktformen bygger som bekant på kråkornas ilska mot arvfienden berguven. På natten tar uven dem från nattkvist utan minsta problem, så när de får en chans att ge tillbaka i dagsljus tar de den mer än gärna. Men ibland är det nyfikenhet som drar kråkor till uven, snarare än aggression. Här får du veta när du kan förvänta dig det ena eller andra och hur det kan påverka jakten. Du får en rad tips på hur du väljer rätt plats för jakten, du får veta hur vädret inverkar och hur du ska välja precis rätt ögonblick för skottet. Samt mycket annat! Men var lugn – trots att vi tagit oss tid för några korta effektiva intervjuer kommer det inte att råda den minsta brist på kråkskrän och hagelknallar. Välkommen till en rad tidiga morgnar med trädklättring, uvar, termoskaffe och krutrök.

Stacks Image 117

Ripjakt med stående fågelhund

63 minuter.


Mycket fågel, duktiga hundar och vackra fjäll. Det här är en intensiv jaktfilm som samtidigt rymmer en del tips om hur du lägger upp ditt sökande efter ripa. Vi törs lova att du kommer att lida av en svår ripjaktslängtan innan du kommit särskilt långt in i filmen.Vi har filmat ripjakt med vorsteh, setter och pointer i september och oktober i Norrbottensfjällen tillsammans med den professionelle hunddressören Mattias Westerlund. Resultatet är en jaktintensiv film med många fågelsituationer och mycket fälld fågel. Vi kan samtidigt visa unga väldresserade hundar som behåller lugnet i flog och skott. Det är verkligt inspirerande att se. Och lille Moltas – stjärnan från vår duvjaktsfilm – visar att det går att skjuta fågel även för en hund som glömt en del dressyr, så länge den förstår att jakten är ett samarbete med husse. Efter alla lydiga hundar kanske det kommer som en lättnad för en och annan ripjägare. Några tips om sök och avslutningar hinner vi också med. Den här gången nöjer vi oss med de instruktionerna, för det sammanfattar vårt fokus i den här filmen. Vi jagar ripa för att få fågel i säcken.

Stacks Image 102

Rävlock 2 - nyckeln till framgång

75 minuter.


När alla förhållanden är rätt är räven lätt att locka in. Men om tiden på säsongen eller dygnet är fel, eller om väder eller före är ogynnsamma, kan samma räv vara så gott som ointresserad. Därför är valet av tillfälle avgörande för hur bra lockjakt man kan förvänta sig. Den här filmen är inspelad under en rad jakter i Norrland och Mellansverige, med en liten avstickare till Tyskland. Tack vare det kan vi visa hur olika rävar kan reagera på lock beroende på exempelvis årstid, väder eller snödjup, men även beroende på kön och ålder. Beroende på förutsättningarna gjorde vi förstås olika passval. Ibland blev det rätt, ibland blev det fel. Vi kommer att visa exempel på båda. Faktum är att vi i den här filmen visar något fler skrämda och bommade rävar än vi kanske skulle ha önskat, men val av tillfälle och val av pass är inga enkla saker. Visar man bara godbitarna är det lätt att underskatta svårigheterna. Så vi visar misslyckandena – och förklarar varför de hände! Naturligtvis skjuter vi också räv. Och den här gången har vi dessutom fått in två rävar i åtskilliga pass. Men hur det går för dem, det får du se i filmen!

Stacks Image 99

"Värd varenda krona"

Långhållsskytte från grunden

114 min. Text: svenska, norska, engelska


För att kunna skjuta säkert på långa avstånd måste du arbeta systematiskt. Vi har gjort den här filmen tillsammans med ett proffs på långhållsskytte, norske Thomas Haugland. Han har en svårslagen erfarenhet av att lära ut ett både systematiskt och enkelt arbetssätt till skyttar i olika miljöer. I den här filmen börjar han från början; med utvärdering och val av utrustning, skjutställning och din egen inställning till skyttet. Nästa steg är att verifiera kulbanor. Via praktiskt skytte bygger vi upp sanna tabeller över flera vapens träfflägen på olika avstånd. Därefter räknar vi ut nödvändiga korrigeringar för ändrade väderförhållanden och visar hur all denna information används snabbt och enkelt. Men den stora svårigheten vid kulskytte på långa avstånd är vinden. Här får du lära dig hur du bedömer vind i fält och hur du enkelt kan räkna ut förvånansvärt lättanvända och exakta metoder för att kompensera just din patron för vinden. Vi visar även skytte i kraftiga höjdvinklar, hur du hanterar snabba målväxlingar och hur skytt och en observatör, ”spotter”, samarbetar på ett effektivt sätt. Och i Lindroth & Norins tradition smäller det mycket längs vägen! Detta är filmen den långhållsintresserade skytten sökt efter men inte kunnat finna. En motsvarande film har nämligen aldrig gjorts varken i Norden eller utomlands. Dels visar vi verkligen de bästa metoderna i det mest effektiva långhållsskyttet i fält idag. Dels låter vi oss inte påverkas av några sponsorer eller samarbetspartners som vill styra utrustningsval eller innehåll. Allt i samma anda som vi alltid arbetar - inga kompromisser!

Stacks Image 56

Duvjakt med bulvaner

60 min


Att jaga ringduva över bulvaner är en modern klassiker bland jaktformer. Det är inte någon ny metod, men det är oanständigt roligt. Vi har rest runt i Syd- och Mellansverige och filmat konsten att lura duvor med bra bulvaner och smidiga gömslen. Resultatet blev förutom några roliga resor en actionfylld film som innehåller såväl massor av jakt, som de tips du behöver för att lyckas själv. Lägg till detta ett skytte som svänger från riktigt bra till riktigt dåligt på nolltid, rutinerade hundar varav åtminstone en har egna uppfattningar om hur apporteringen ska skötas, samt duvor som uppfattar och reagerar på små justeringar av bulvanbilden. Plötsligt är steget mellan ordning och kaos kort. Och vi får erkänna att vi själva tycker att den här jaktfilmen lockar fram ovanligt många skratt. Är du intresserad av småviltjakt i allmänhet eller duvjakt i synnerhet törs vi lova att du kommer att vara glad åt att ha den här filmen i din jaktfilmssamling!

Stacks Image 63

"Toppfilm om toppjakt" - Norska Jeger

Toppjakt på tjäder

72 min. Text: Finska och engelska


Under årets mörkaste tid lockar kalla och snöiga ödemarker en särskild kategori jägare. Jägare som längtar efter en jaktlig utmaning. Eller kanske flera; att välja rätt marker, skida långt, spana rätt och till sist klara att skjuta med hög precision. Jägare som längtar efter toppjakt på tjäder. Den här filmen tar dig med på en rad vinterjakter i Norrbotten och Västerbotten. Medan skidmil läggs till skidmil visar vi träffar och bommar, skjutna tuppar och stötta tuppar. Vi kan utlova klockrena träffar men också tillfällen att skratta med oss och (gud förbjude) kanske även åt oss. I vanlig ordning varvar vi jakterna med en del surt förvärvade erfarenheter som kan hjälpa dig både att hitta egna tuppar och att hitta rätt i utrustningsdjungeln. I extramaterialet satsar vi denna gång på skyttet, närmare bestämt med en halvtimme om inskjutning och kulbanor.

Stacks Image 49

"Den bästa rävlocksfilmen någonsin"

Rävlock rätt läte på rätt plats

93 minuter


Här kombinerar vi det mest effektiva rävlockandet och det bästa fotot du kan hitta i någon rävlocksfilm idag, allt för att ge dig 93 minuter totalupplevelse i rävmarkerna. Vi återberättar inte någon annan jägares knep, utan det är rävlock i utvecklingens framkant som visas. Du får se olika metoder och olika läten lösa skiftande rävlocksproblem under både sensommar och vinter i såväl Sverige som Norge och Danmark. Och lösa dem effektivt! Vi har fått övervägande mycket positiva reaktioner på filmen – den hittills mest kritiska kommentaren i en recension påpekade faktiskt att den möjligen innehåller lite väl mycket räv för en normalintresserad tittare. Men hur kan man vara måttligt intresserad av rävar som kommer på lock?

Stacks Image 42

Ett måste för gåsjägaren!

Bulvanjakt på gäss

72 min. Text: engelska, finska, danska


Gåsjakt med bulvaner är, för att gå rakt på sak, extremt spännande. Det är samtidigt en fascinerande jaktform med tusen små saker att lära. Dessutom kan den vara mycket effektiv. Vi har åkt på turné längs gässens flyttvägar och kombinerat Andreas Norins professionella foto med Ulf Lindroths intresse för den här jaktformen. Resultatet är jaktfilmshistoria. Massor av jaktscener förstås. Däremellan en rad tips om hur man förbereder och genomför en lyckad gåsjakt. Sist men inte minst har vi sökt reda på mannen vi tror är Nordens skickligaste gåslockare, särskilt när det gäller grågåslock. Till vår förtjusning upptäckte vi att han dessutom var en strålande lärare. Resultatet ser du i filmen! Det svenska omslaget är slut, därför är priset lägre, innehållet är dock identiskt.

Stacks Image 5