PC-2 Original i trä

PC-2 Original i trä

Det är mer än troligt att du hittar en ny favorit i Dan Thompson PC-2!

Dan Thompson PC-2

Antalst

Artikelnummer

SKU48

Lagerstatus:

Tillfälligt slut

275:-

inkl. moms

Beskrivning

Harskriket är ett av de viktigaste lätena för rävlockaren. Ibland passar kraftiga harskrik, men i de allra flesta fall är ett försiktigare och naturligare skrik bättre. Erfarenheten visar att Dan Thompson PC-2 är en suverän pipa för svaga till medelhöga skrik och verkligen låter som en hare i nöd.

Fördelarna med de försiktigare men mera naturtrogna lätena är inte bara att de oftare drar in räv. Rävarna kommer dessutom ofta fortare och mera rakt på lätet än då man använder kraftiga skrik. De verkar helt enkelt mera övertygade. Av den anledningen använder jag själv Dan Thompson PC-2 i de allra flesta harskrikspass idag.

Som nybörjare fastnade jag för pipor med öppna membran. Det kan vara lätt att göra varierande läten på dem och de fryser i stort sett aldrig ihop i kallt väder. Men PC-2:an är lika lätt att variera som någon annan och några större frysproblem ser man inte förrän i temperaturer under -15 grader. Även i kallare väder är det problemet ganska lätt att hantera genom att värma pipan med utandningsluft och i händerna. Dessutom ser jag rävarna reagera bättre på PC-2:an än på det mesta jag provat i harskriksväg, och det är ju det överlägset viktigaste!

Pipan är ganska spridd i Sverige idag. Vi har ändå valt att ta in den i sortimentet eftersom vi vill att du som jägare ska kunna hitta ett litet urval av den allra bästa utrustningen på vår hemsida, så att du har bästa möjliga chans att lyckas med de jaktformer vi visar i våra filmer.

Och det är mer än troligt att du hittar en ny favorit i Dan Thompson PC-2! Alldeles särskilt om du lockar i Syd- och Mellansverige, där kraftiga harskrik aldrig har någon fördel över försiktigare och mera naturtrogna läten (utom möjligen i storm).

Ulf Lindroth