Jakttips om rävlock

Rävlockstips

Tipsen står Ulf Lindroth för och de är ordentligt testade. Vi hoppas de ska hjälpa dig att skjuta mera räv, för när allt kommer omkring är det måttet på hur bra du lyckas. Och så har vi förstås en affärsmässig baktanke: om du skjuter mycket räv med hjälp av tipsen så räknar vi med att du inte kommer att kunna motstå att köpa filmerna också!  (Det kommer du inte att ångra. Vårt mål är att varje film ska vara den bästa i sitt slag och hittills tror jag inte att det råder några tvivel om att vi levt upp till målsättningen.) Har du frågor, maila dem gärna. Alla mail kanske inte besvaras på en gång av det enkla skäl att tiden inte alltid räcker till, men återkommer vissa frågor så vet vi vad som ska prioriteras i kommande tips. Tills vidare; använd ansiktsmask och tysta kamouflagekläder, locka inte i tid och otid, rekognoscera och tänk igenom varje pass i förväg, skjut in dig noga och agera beslutsamt då räven kommer i pass. Och lär dig att använda några olika lockläten! Skitjakt!


Ropa fast räven


Det första knepet är ett av de enklaste. Men det är samtidigt ett som många drar sig för att prova eftersom det känns så galet.

Agera rätt när räven kommer


Det finns inte mycket som är viktigare än hur du gör när räven kommer i pass.

Kombinera läten


Det finns många olika pipor och läten som fungerar på räv. Men alla fungerar inte alltid lika bra.

Förbered skjutställning


Om du tillhör de rävlockare som skjuter ett kulvapen med god precision och känner din kulbana väl kommer du ibland att kunna ta en extra räv på lite längre håll.